Postman Blues

(Posutoman burusu). Japan 1997. Regi: Hiroyuki Tanaka. Manus: Hiroyuki Tanaka. Foto: Shuji Kuriyama. Klipp: Shuichi Kakesu. Musik: Daisuke Okamoto. I rollerna: Shinichi Tsutsumi (Ryuichi Sawaki), Keisuke Horibe (Noguchi), Ren Osugi (Joe), Kyôko Toyama (Keiko), Sei Hiraizumi, Yôzaburô Itô, Atsushi Kondo-Konta, Akaji Maro, Hiroshi Shimizu, Tomoro Taguchi (Profiler), Ryoko Takizawa, Hiroyuki Tanaka (Kurokawa), Susumu Terajima (detektiv Maeda), Ryo Yamamoto, Diamond Yukai. Längd: 110 minuter.
Som reaktion till alla japanska yakuzifilmer och häftiga Hong Kong aktionfilmer kom Postman Blues, en charmig komedi om en stackars brevbärare vars liv plötsligt en dag förändras.
Brevbäraren Ryuichi Sawaki är trött på sitt jobb och hälsar på en gammal klasskompis som han ska dela ut post till. Sawaki är omedveten av att hans gamla kompis är medlem i en yakuzigäng, och att polisen håller koll på hans lägenhet. Han är lika aningslös om att han bär ett paket med knark samt ett avhugget finger i sin postväska. Så blir den oskuldsfulla brevbäraren misstänkt för att vara en farlig medlem i ett maffiagäng, och en vild cykeljakt genom Tokyo följer.
Postman Blues är den före detta skådespelaren och punkmusikern Sabus andra film efter Dangans Runner. Sabu leker gärna med gangsterklichéer, och driver med den alldeles för allvarliga och tuffa attityden som finns i andra japanska filmer. Han tar även med ett oväntat ämne om en ung kvinna sjuk i cancer. Skådespelaren Shinichi Tsutsumi passar bra i rollen som den naiva brevbäraren, som tillsammans med sin stiliga röda cykel gör filmen behagligt underhållande.
NP

© Uppsala Filmstudio