Foxy Brown

USA 1974. Regi: Jack Hill. Manus: Jack Hill. Foto: Brick Marquard. Musik: Isaac Hayes och JJ Johnson. I rollerna: Pam Grier, Antonio Fargas, Peter Brown och Terry Carter. Längd: 94 min
"She's brown sugar and spice but if you don't treat her nice she'll put you on ice!" Hon är en het böna och farligare än du kan ana! Här levererar Grier en av filmhistoriens första actionhjältinnor med humor, känsla och obeveklig beslutsamhet. Denna spännande thriller om hämnd exploderar av den oemotståndliga huvudrollsinnehavarens sex appeal och coola attityd.
Foxy Brown (Grier) har hittat sin själsfrände i en knarkspanare som jobbar under täckmantel, men när han brutalt mördas svär hon på att hämnas på den ansvariga ligan. När hon utger sig för att vara prostituerad för att komma in i ligans innersta krets, upptäcker Foxy hur långt korruptionen har nått, och startar ett våldsamt krig som tar henne från stadens gator till ett avlägset droglaboratorium och en nervpirrande luftstrid bakom spakarna på ett flygplan! Men de häftigaste konfrontationerna väntar ännu. Hon planerar att krossa pojkvännens mördare på sätt som de inte kunnat drömma om.
PS & TL

© Uppsala Filmstudio