25/9 Dansövning med BalFolk och Folie du Nord

Den 25 september kommer vi att gästas av Trio Folie du Nord och Duo NoordWest. Det kommer att bli (väst-)europeisk dans med dansinstruktion och en del svensk dans. Passa på att lära lite europeiska danser och umgås och ha trevligt. 
Såhär beskriver gruppen sig och hur de tänkt sig kvällen:
 
Bal Folk är ett dansevenemang för folkdans och folkmusik i ett antal europeiska länder, främst i Frankrike, Belgien, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland. Det är också känt som Bal Populaire.  https://www.youtube.com/watch?v=v1HB7GdihPI

Trio Folie du Nord bildades i 2016 och är sammansatt av Duo NoordWest, som spelar skandinavisk folk- och dansmuziek sedan 1996, och La Jolie Folie, som sysslar med fransk och engelsk balfolkmusik.

Wilco v.d. Kolk (Eindhoven, NL) sjunger och spelar vevlira och säckpipor, Thomas Steenweg (Tervuren, BE) spelar fiol, säckpipor och durspel, och Els Doekes (Leeuwarden, NL) fiol, flöjter, nyckelharpa, dragspel och barockbasun.

Folie du Nord lär ut och spelar populära baldanser som dansas här i NL, BE, FR, GB. 

Så som cercle, jig, bourree, fransk mazurka, tricot, rondeau en ligne. Jämförelsevis enkla danser som svenska dansare kan lära sig snabbt. I repertoaren ingår även vals, scottish och polka, men där är skillnaden med den svenska formen inte stor.Datum: 
mån, 2017-09-25 19:30 - 21:30